Spenningshodepine

Hodepinen opptrer som regel episodevis, og kan vare i mange dager. Mange beskriver hodepinen som at «det kommer fra nakken» ved at man kjenner smerten bre seg fra en muskel i nakken og videre opp i hodet. Hodepinen er ofte på begge sider av hodet som et strammende bånd eller et press rundt og i hodeskallen, men kan også være kun på en side. Spenningshodepine tiltar gjerne utover dagen, ofte med dette mønsteret over flere dager. Den inntrer sjelden akutt og like smertefullt som f.eks. migrene, og er sjelden forbundet med sterk kvalme og oppkast. Fysiske anstrengelser forverrer som regel ikke hodepinen.

Hva kan du gjøre selv?
Regelmessig aktivitet og trening kan lindre plagene, og hindre nye smerte-episoder. Da hodepinen ofte kan komme i stressende perioder, kan forutsigbarhet i søvnmønster, måltider og mosjon redusere plagene.

Hva kan vi gjøre?
Mykdelsbehandling som massasje for avslapping og pressur for å løse opp spenninger, vil kunne hjelpe. Samme vil justering av stiv ledd i nakke og brystryggen.

Kilder

  • Bendtsen L, Ashina S, Moore A, Steiner TJ. Muscles and their role in episodic tension-type headache: implications for treatment. Eur J Pain. 2016 Feb;20(2):166-75.

Video øvelser

Trenger du behandling?

Vi kan hjelpe deg.

Del gjerne

Facebook
Email