Behandling

Hva kan naprapaten behandle?

Naprapaten har muskel – og leddplager som sitt spesialfelt. Vi hjelper deg med undersøkelse, behandling og rehabilitering, og gjør sitt ytterste for at du skal ha en smertefri og presterende kropp. En naprapat leter alltid etter en underliggende årsak til smerte. Det betyr for eksempel at årsaken til hodepine ikke nødvendigvis sitter i hodet.

En behandling hos oss består først og fremst av en grundig undersøkelse av dine muskler og ledd. Når underliggende årsak(er) til problemet er avslørt, behandles dette gjennom justering av stive ledd, triggerpunktsbehandling og andre veletablerte behandlingsmetoder.

Behandlingsmetoder

Behandlingene varierer mye, avhengig av smertens karakter, årsak, lokalisering og pasientens individuelle helsetillstand.

Artikulering

En behandlingsmetode som brukes for å øke bevegligheten i ekstremitetsledd.

Manipulasjon

Benyttes for å normalisere beveligheten og funksjonen i ulike ledd.

Massasje

Benyttes for å øke blodsrikulasjonen og senke muskel spenninger.

Muskeltøying

Benyttes for å senke muskelspenninger og øke fleksibiliteten i muskelaturen.

Rehabilitering og trening

Etter grunnprinsippet å skape en god balanse mellom styrke og beveglighet for pasienten, utformes individuelle treningsprogram. Rehabiliteringen består av muskeltrening i ulike former, kondisjonstrening og hjemmetøyningsøvelser. Dette benyttes i både forebyggende og rehabiliterende hensikt. Naprapaten gir også råd for å forbedre pasientens arbeidsstilling og/eller teknikk.

Triggerpunkter

Benyttes for å redusere muskelspenninger og minske en viss type smerteutstråling. Pressur(trykkteknikk) blir ofte benyttet som behandling på triggerpunkter.