Muskelstrekk, muskelavrivning

-er en skade i muskelen, oppstår klassisk i lår eller legg ved løping, særlig spurt. Muskelfibrene får da en delvis eller total avrivning (ruptur) og en liten blødning. Denne skadens størrelse står i relasjonen til det traume som har inntruffet. Smerten hugger i, og du vil kunne se en farge (blå/gul) i skadeområdet etter ca tre dager.

RICE umiddelbart. Ro, is og kompresjon med elastisk bandasje og elevasjon, dvs hold skadeområdet over hjertehøyde. Styrketrening etter noen dager. Utføres med den tyngste belastningen du kan klare mellom fire og tolv repetisjoner av, sakte og uten smerte.

Hva kan naprapaten gjøre? Det tar den tiden det tar, vanligvis 4-8 uker for å bli bra. Vi har råd for tilbakegang til idrett/fysisk aktivitet, øvelser og muskel- og leddbehandling for å hjelpe kroppen til å reparere seg selv best mulig. Dersom du ikke blir blågul i skadeområdet, kan det være en krampetilstand i muskulaturen. Dette opplever vi god effekt av behandling på og kan gå over innen par uker. Det kan også være en kombinasjon av krampe og avriving. Det er etter vår erfaring lettere å pådra seg denne type skade, dersom man har en stiv rygg, feks at man har opplevd at ryggen er stivere enn vanlig på forhånd av skade.

Kilder:
Bahr R., mfl, Idrettsskader. Diagnostikk og behandling. Fagbokforlaget. 2014.

Video øvelser

Trenger du behandling?

Vi kan hjelpe deg.

Del gjerne

Facebook
Email